Behandeling en Kosten

Acupunctuur en acupressuur vormen in China een aanvullende geneeswijze op de reguliere geneeskunde. Acupunctuur kan toegepast worden voor een versnelling van het herstelproces van een ziekte of om klachten te verlichten. De behandeling is gebaseerd op traditionele chinese geneeskunde en begint met een aantal vragen, gevolgd door een aantal diagnoses, o.a. polsdiagnose en tongdiagnose. Bij acupunctuur wordt een aantal naalden vrijwel pijnloos geplaatst. Na 20 minuten worden de naalden verwijderd. Ooracupunctuur behoort ook tot de mogelijkheden. Bij een acupunctuurbehandeling ligt u op de bank in hemd en ondergoed, eventueel onder een handdoek. Als u wilt kunt u zelf twee handdoeken meenemen, handdoeken zijn eventueel ook aanwezig.


Shiatsu massage

Bij shiatsu (een vorm van Japanse acupressuur) wordt druk gegeven met vingers, duimen, handpalmen, ellebogen of knieën. Rotaties en strekkingen (op rustige wijze) kunnen deel uitmaken van de behandeling. Onderdelen van voetreflex behandeling kunnen toegepast worden. Ook kan Shiatsu massage op verzoek gecombineerd worden met acupunctuur. Aangeraden wordt om gemakkelijk zittende kleding te dragen, b.v. een joggingbroek en T-shirt.

Een consult kan bestaan uit een keuze uit de volgende behandelingen: acupunctuur, of shiatsutherapie, of een combinatie van acupunctuur en shiatsutherapie. In deze behandeling kan geintegreerd worden: een deel ooracupunctuur, een deel Tsi Nei Tsang behandeling of deels voetreflexmassage. Aspecten, waarin ik me heb bijgeschoold, in de context van acupunctuur en shiatsu.

 

Kosten consult: 60 euro (Bankrekening: NL26 RABO 0367054183 )

Duur consult: 60 minuten.
Bij het eerste consult van de acupunctuur- en shiatsu behandeling zit (kosteloos) 30 minuten extra inbegrepen.

Aantal behandelingen: Per behandeling kan u aangeven of u een vervolgbehandeling wilt. Soms is er de dagen erna gelijk enig effect te bemerken. Meestal zijn een paar behandelingen nodig.

De beroepsvereniging FAGT geeft aan dat voor een behandeling een behandelingsovereenkomst getekend wordt. Het formulier zal ik u voorleggen in de praktijk. De tekst staat in de volgende link: behandelingsovereenkomst.

Voor minderjarigen is het de bedoeling dat de ouders hun toestemming voor behandeling ondertekenen: Toestemming van ouders voor minderjarigen.


Vergoedingen
De meeste ziektekosten-verzekeraars vergoeden een acupunctuurbehandeling als u een uitgebreider pakket heeft. Acupunctuur zit niet bij het eigen risico. Aanbevolen wordt om vooraf uw polisvoorwaarden door te lezen, zodat u weet of uw verzekering de behandeling vergoedt, dit kan per jaar veranderd zijn. Via de website https://www.fagt.org kunt u ook een lijst met zorgverzekeraars vinden die een behandeling (deels) vergoeden.

Klachten over de behandeling. Vanuit de wet WKKGZ  zijn we aangesloten bij een onafhankelijke klachtenfunctionaris via Quasir en via geschilleninstantie Zorggeschil, welke door het ministerie van VWS is erkend. Ik sta ingeschreven in het TCZ/RBCZ register. Dit is zo geregeld, omdat acupuncturisten niet BIG geregisteerd zijn zoals artsen en verpleegkundigen.

Voor een klacht over de behandeling gaat de client in eerste instantie met de acupuncturist in gesprek. Geeft dit niet het gewenste resultaat of is dit door omstandigheden niet mogelijk, dan kunt u zich wenden tot de klachtenfunctionaris van Quasir. Indien ook het context met de klachtenfunctionaris niet tot het gewenste resultaat heeft geleidt, dan is er de mogelijkheid van een geschillencommissie. Uw klachtenfunctionaris kan u hiermee helpen.

Privacy en praktijkreglement