Acupunctuurpraktijk Huan Mai

Motivatie

Met acupunctuur en de traditionele Chinese geneeskunde maakte ik kennis als  proefpersoon bij de examens van een kennis die de acupunctuur opleiding volgde. Dit beviel mij zo goed, dat ik mensen nu graag zelf wil laten ervaren dat acupunctuur en shiatsu-massage iets toe kan voegen aan gezondheid en welzijn. Sinds een aantal jaar heb ik nu deze praktijk. Het is fijn om op deze wijze bij te kunnen dragen aan iemands balans, en herstel van ziekte. Ik vind het belangrijk dat behandelingen zoals acupunctuur en shiatsu-massage meer bekend raken: de waarde van herstel van balans, energie, afname van pijn, zorgen kan voor veel toename van kwaliteit van leven zorgen.  Hieronder staat een lijst met voor de acupunctuur en shiatsu relevante opleidingen.


Relevante opleidingen:

Acupunctuur opleiding: Academie voor Chineze Geneeswijzen: Qing Bai (3 jaar), in Malden.
Shiatsu opleiding: Academie voor Chinese Geneeswijzen: ShuHaRi (3 jaar),  in Malden.                         Medisch Westerse Basiskennis (1 jaar).

Nascholingen:

Effectief pijn behandelen met acupunctuur volgens de methode van Tan: Kris Oosting.
Ooracupunctuur: van Dianne Sommers, in Amsterdam.   
Voetreflexologie: van Ella Boeren, Molenhoek
Japanse acupunctuur: drs. Koos van Kooten
Acupunctuur bij kinderen: dr. Alex Tiberi
Algemeen acupunctuur: dr. Robin Tiberi, Peter Deadman
Tsi Nei Tsang massage: Maartje Huiben


Intervisie:
Ik neem deel aan diverse intervisiegroepen, zowel op het gebied van acupunctuur als van shiatsu massage.
Kennis van westers gerichte pathologie en anatomie is getoetst in overeenstemming met de eisen van verschillende beroepsorganisaties, via de bijscholing  ''Het reguliere lijf'', tegenwoordig onderdeel van de HBO opleiding''Total Health". Het daarbij verkregen diploma is erkend door de beroepsorganisaties: BATC, FAGT, FONG, LVNG, MBOG, NCSV, SVR, VBAG, VIV, VNT, ZHONG.