Acupunctuurpraktijk Huan Mai

Motivatie

De geest beinvloedt niet alleen het lichaam, het lichaam beinvloedt ook de geest. Volgens diverse alternatieve geneeswijzen, waaronder de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) waar acupunctuur en shiatu therapie onder vallen, heeft elk orgaanstelsel ook een psychische representant in de geest. Ieder orgaan in het lichaam, inclusief de hersenen gebruikt zijn eigen informatie, en ontvangt ''triggers'' van andere organen.

Met acupunctuur en de traditionele Chinese geneeskunde maakte ik kennis als proefpersoon bij de examens van een kennis die de acupunctuur opleiding volgde. Dit beviel mij zo goed, dat ik mensen nu graag zelf wil laten ervaren dat acupunctuur en shiatsu-massage iets toe kan voegen aan gezondheid en welzijn. Sinds een aantal jaren heb ik een praktijk voor acupunctuur. Het is fijn om op deze wijze bij te kunnen dragen aan iemands balans, en herstel van ziekte. Ik vind het belangrijk dat behandelingen zoals acupunctuur en shiatsu-massage meer bekend raken: de waarde van herstel van balans, energie, afname van pijn, zorgen kan voor veel toename van kwaliteit van leven zorgen.


''One has to remain free (open) in one's responses, move fluidly like water, be as still as a mirror and respond with immediacy, like an echo, combining spontaneity and necessity with the natural unfolding of things'' (Zhuangzi, 4e eeuw v.Chr.).

                                                                    

''In stillness one can grasp Dao, good luck, in agitation one loses it. One must tranquilize love and desire, so small that it has nothing smaller inside, so big that there is nothing bigger outsite of it'' (Guanzi, 645 v.Chr).

Het gaat erom alles te doorleven. En als je de vragen leeft, leef je misschien geleidelijk aan, zonder het te merken, op een onverwachte dag, naar binnen in het antwoord' (Rainer Maria Rilke).

Achtermuziek voor meditatie:            https://www.youtube.com/watch?v=ELXAiHrZAt0